Известие

Collapse
No announcement yet.

156-цата ми прегрява :??

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 156-цата ми прегрява :??

Привет колеги . Днес станах собственик на 156 1,8тс. Порадвах й се за 10 мин.(не съм я карал над 3000обр.) след което почна да прегрява. Радиатора е студен, горният маркуч към термостата е горещ, а малкият кръг май работи. Всякаква информация е добре дошла.

Alfa Romeo 156 1.8TS

Термостат. Там търси проблема. Щом радиатора е студен не ти работи големият кръг.
    Victor Ivanov A+ - 2009 Karting Champion of Bulgaria.
    Aprilia Sportcity 200 & Alfa 156 2.0 Twin Spark Distinctive

Comment

Да голямият не работи, утре колата ще бъде разглобена. Надявам се да е това и да не изкочи нещо ново :х

Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Първоначално публикувано от BioBo Покажи съобщение
        Да голямият не работи, утре колата ще бъде разглобена. Надявам се да е това и да не изкочи нещо ново :х
        Е недей да разглобяваш колата , а смени само термостата... Ако все пак си объркал нещо и големия кръг работи провери дали работи перката зад радиатора, че и заради нея става този проблем и за малко и аз да вляза във филм.............
        sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Провери дали нява въздушна тапа (или там както и викат) ,термостата дали отваря.
          Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
          159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
          NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първо виж дали имаш антифриз, после провери дали ти е обезвъздушена систевмата- обезвъздушава се през тапа в горната дясна част на радиатора( от дясната страна по посока движение на колата) Ако всичко е наред- термостат
            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
            sprint tropheo
            155/1.8
            156/2.0 Selespeed

Comment

Имаше антифриз и беше обезвъздушена. Ама тия джамбази са махнали термостата, отделно и водната помпа издава странни звуци. За това реших в понеделник да влиза в сервиз и всичко да се сменя, днеска си купих ролките, ремаци, водна помпа, масло, филтри и ми излязоха 400 лв. Само термостат нямаха, ама до понеделник ще си намеря.

Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Ако няма термостат няма да загрява,по-скоро има но не отваря напълно=смяна.

Comment

Първоначално публикувано от porodisti Покажи съобщение
                  Ако няма термостат няма да загрява,по-скоро има но не отваря напълно=смяна.
                  Ако циркулационната/водна/ помпа е сдала багажа,ще загрява та ще вика ура,даже термостата да е идеален.
                  Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Съгласен съм с myato.
                    @porodisti-ако няма термостат ще си върти водата по 1 и същ начин, до колкото аз знам термостата служи за регулатор между малкият и голямият кръг.

Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

За какво служел термостата?!?

Comment

за термостата

Така както си обясняваш проблема, може и да ти е запушен радиатора, щом е студен.
                        Alfa 156 2.0 - ех,
                        Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                        Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                        Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Колата е готова вече , водната помпа е била преебана. Утре отивам да си я регистрирам.

Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

Working...
                          X